FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto Yprauto Oostnieuwkerke Roeselare
× Home Voitures Reprendre Sold Histoire de Yprauto

Rally van Staden: derde wedstrijd en derde zege voor Andy Lefevere

De Rally van Staden was nog maar de derde wedstrijd van het seizoen voor Andy Lefevere en net zoals in de ORC en de TBR was Andy Lefevere opnieuw de snelste. “Maar ik had het niet echt verwacht. Het was een hectische week in de garage en de concurrentie was niet te min…”

Drie besttijden en bijna 10 seconden voorsprong na de eerste ronde bewezen dat Andy meteen goed wakker was. “Dat was niet moeilijk, ik had bijna niet geslapen dan ben je snel wakker.” lachtte Andy. 

“De wagen marcheerde perfect en ikzelf maakte maar 1 klein foutje, op nog geen honderd meter van mijn huis zat ik even te ver. Gelukkig verloor ik maar 4 seconden… Voor de rest moesten we heel hard rijden, maar naar mate de dag vorderde en er meer grind op de baan kwam werd het steeds moeilijker. Op de proef van Staden noteerde ik een top van net geen 223 km/uur terwijl de R5 van Verschueren topte aan 198, maar in de waaiers die erop volgden moest ik 3 maal van het gas terwijl een R5 daar nooit moet lossen… Het gewicht van onze R4 speelt daar in ons nadeel.”

Na de wedstrijd vroeg menig supporter zich af wat het zou geven als Andy Lefevere in een R5 wagen zou starten. “Natuurlijk zou dat tof zijn, maar we hebben nog maar eens bewezen dat onze R4 ook nog steeds competitief is. Een R5 lijkt momenteel nog te duur, maar zeg nooit nooit hé…”

De volgende wedstrijd die op het programma staat is de ConXion Omloop van Vlaanderen op 2 en 3 september in Roeselare.

# terug naar nieuwsoverzicht

FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto